Tillandsia Ionantha Rubra

Levertijd: Op voorraad
Merk: Airplants

De Tillandsia Ionantha Rubra is een mooi compact airplantje. De Ionantha soort in het algemeen is één van de meest voorkomende soorten binnen de epifyt familie. Vanwege de kleine en compacte vorm valt het zeer gemakkelijk te verwerken in bloemstukjes. De Tillandsia Ionantha heeft weinig verzorging nodig, wat het een ideaal en easy-care product maakt. De Tillandsia kan in een klein vaasje gezet worden of gecombineerd worden met een mooie Himmeli op tafel, aan de muur of aan het plafond.

specifications

Hoogte: ongeveer 5 à 6 cm

Tillandsia is een van de sterkste plantensoorten ter wereld en is in vele soorten verkrijgbaar. Het zijn epifyten, wat wil zeggen dat ze groeien in de natuur op bomen en cactussen, met name in Midden- en Zuid-Amerika. De wortels dienen alleen voor vasthechting. Tillandsia's halen hun water en voeding uit de lucht door middel van hun bladeren.

  • 2x per week water over de planten verstuiven met een plantenspuit
  • de planten hebben veel licht nodig, maar geen direct zonlicht
  • voeg een paar keer per jaar een beetje kamerplantenvoedsel of speciale bromeliamest aan het water toe

Tillandsia's zijn langzame groeiers, teveel voedsel kan schadelijk zijn. De planten hebben geen voedingsbodem nodig, zet ze daarom dan ook nooit in aarde of water. Ze kunnen temperaturen van 8 tot 45°C verdragen.

← Keer terug naar de backoffice    5% getrouwheidskorting - Gratis levering > € 40 - 6 stoelen = 10% korting Verbergen