Tillandsia Juncea M

Levertijd: Op voorraad
Merk: Airplants

De Tillandsia Juncea is een relatief lang en smal soort binnen de Tillandsia familie. Met haar sprietachtige groene bladeren en een hoogte van 30-35 centimeter is deze Tillandsia zeer geschikt als decoratie in hoge vazen of in de Himmeli Drop of Delta M. De Tillandsia Juncea kan onder gemiddelde zorg goed uitbloeien en hierbij zal er een grote paarsachtige en zeer krachtige bloem uit het midden komen. Over het algemeen groeit en bloeit de Tillandsia Juncea relatief langzaam als je het vergelijkt met andereTillandsia soorten. Zo ontwikkelt de lange niet uitgebloeide bloem zich bijna een jaar voordat het daadwerkelijk uitbloeit.

specifications

Hoogte: ongeveer 30 à 35 cm

Tillandsia is een van de sterkste plantensoorten ter wereld en is in vele soorten verkrijgbaar. Het zijn epifyten, wazt wil zeggen dat ze groeien in de natuur op bomen en cactussen, met name in Midden- en Zuid-Amerika. De wortels dienen alleen voor vasthechting. Tillandsia's halen hun water en voeding uit de lucht door middel van hun bladeren.

  • 2x per week water over de planten verstuiven met een plantenspuit
  • de planten hebben veel licht nodig, maar geen direct zonlicht
  • voeg een paar keer per jaar een beetje kamerplantenvoedsel of speciale bromeliamest aan het water toe

Tillandsia's zijn langzame groeiers, teveel voedsel kan schadelijk ziojn. De planten hebben geen voedingsbodem nodig, zet ze daarom dan ook nooit in aarde of water. Ze kunnen temperaturen van 8 tot 45°C verdragen.

← Keer terug naar de backoffice    GRATIS levering (>40€) - 5% GetrouwheidsKORTING - Stoelen-ACTIE: 10% KORTING vanaf 6 stoelen. Verbergen